Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0180 - 631 866
  • info@veermanadviseurs.nl
  • 0180 - 633 178
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Alleen een WA-dekking voor uw autoverzekering? Standaard is voor iedere auto in Nederland een WA-dekking verplicht. Deze WA-verzekering geeft uitsluitend dekking voor de schade, die uw tegenpartij lijdt, wanneer u zelf schuldig bent. Voor auto’s met een heel lage dagwaarde, doorgaans zijn dat de oudere auto’s, kan een dergelijke verzekering al voldoende zijn.

WA-extra

WA-extra Heeft uw auto nog steeds een flinke dagwaarde, dat kunt u uw WA-verzekering uitbreiden tot WA-extra. Soms ook wel WA-top, WA-succes, WA-minicasco, of WA-plus genoemd.
 In dat geval verzekert u de dagwaarde van uw auto tegen een flink aantal onprettige gebeurtenissen. De belangrijkste daarvan zijn diefstal, inbraak, storm, brand en ruitbreuk.
Doorgaans geldt bij dit type schades een klein eigen risico. 


Schadesturing

Belangrijk om te weten is, dat steeds meer verzekeringmaatschappijen aan 'schadesturing' doen. Ze hebben dan een voorkeur voor bepaalde garagebedrijven. En verlagen dan bovendien vaak het eigen risico. Het kan dan ook verstandig zijn om, voordat u tot reparatie over laat gaan, eerst even met ons contact te zoeken.

All-risk

En voor de nieuwere auto bestaat dan uiteraard de all-risks-verzekering. Daarin zit de WA- dekking, maar ook de WA-extra-dekking. Bij all-risks worden beide dekkingen compleet gemaakt door onder andere ook vandalisme te vergoeden en aanrijdingen. Het woord zegt het eigenlijk al: "all-risks". "Alle risico’s" zijn verzekerd (althans, vrijwel alle risico’s).

Sleephulp

Wanneer door een ongeval de auto niet meer verder kan, zorgen vrijwel alle autoverzekeraars ervoor, dat de auto wordt opgesleept naar de garage van uw keuze. En dat de passagiers worden gebracht naar het beoogde einddoel van de reis. Een enkele verzekeraar gaat nog verder door deze hulp ook (voor all-risks-verzekerden) aan te bieden bij pech.

Welke keuze u ook maakt, altijd raden wij u aan dit uit te breiden met "rechtsbijstand". 

>> Auto ouder dan 3 jaar?