Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0180 - 631 866
  • info@veermanadviseurs.nl
  • 0180 - 633 178
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Auto ouder dan 3 jaar?

Wanneer terug naar WA-extra of alleen WA? Vaak wordt gezegd dat een auto, zodra die ouder is dan drie jaren, niet meer all-risks verzekerd hoeft te worden. Het wordt wel vaak gezegd, maar is helaas erg onlogisch. Veel auto’s van drie jaar of ouder hebben immers nog steeds een hoge waarde. Maar wanneer dan wel all-risks of WA-extra? En vooral: wanneer niet ?

De 10% regel

Om nu te bepalen of u uw auto nog steeds all-risks verzekerd wilt laten, of toch maar terug naar WA-extra, bestaat deze regel. Of u die regel toepast, bepaalt u natuurlijk helemaal zelf. Maar de gedachte erachter is dat er een redelijke verhouding moet blijven bestaan tussen de waarde van de auto en de premie die u betaalt. Het uitgangspunt is de wettelijk verplichte WA-dekking. Kaal. Zonder extra’s.

Dagwaarde verzekeren

Daarnaast kunt u overwegen maximaal 10% van de dagwaarde te besteden om de dagwaarde van uw auto te verzekeren tegen onprettige gebeurtenissen. Heeft uw auto bijvoorbeeld nog een waarde van € 2.000, dan zou maximaal € 200 (10%) extra besteed mogen worden aan een zwaardere verzekering (WA-extra of all-risks).

Het zal duidelijk zijn, dat die zwaardere verzekering langer mogelijk blijft wanneer uw no-claimkorting hoger is. Kijk dus niet zozeer naar de ouderdom van de auto, maar meer naar de verhouding tussen de premie van de verzekering en de waarde van de auto.