Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0180 - 631 866
  • info@veermanadviseurs.nl
  • 0180 - 633 178
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Motor | Scooter

Alleen WA

Standaard is voor iedere motor in Nederland een WA-dekking verplicht. Deze WA-verzekering geeft uitsluitend dekking voor de schade die uw tegenpartij lijdt wanneer u zelf schuldig bent. Voor motoren met een heel lage dagwaarde  kan een dergelijke verzekering al voldoende zijn.

WA-extra Heeft uw motor nog steeds een flinke dagwaarde, dat kunt u uw WA-verzekering uitbreiden tot WA-extra. Soms ook wel WA-top, WA-succes, WA-minicasco of WA-plus genoemd.
In dat geval verzekert u de dagwaarde van uw motor tegen een flink aantal onprettige gebeurtenissen. De belangrijkste daarvan is uiteraard diefstal. Doorgaans geldt bij dit type schades een klein eigen risico.

All-risks

En voor de nieuwere motor bestaat dan uiteraard de all-risks-verzekering. Daarin zit de WA-dekking, maar ook de WA-extra-dekking. Bij all-risks worden beide dekkingen compleet gemaakt door onder andere ook vandalisme te vergoeden en aanrijdingen. Het woord zegt het eigenlijk al: "all-risks". "Alle risico’s" zijn verzekerd (althans, vrijwel alle risico’s).

Extra’s

  • Veel motorverzekeraars verlenen hulp wanneer door een ongeval (in binnen- of buitenland) uw motor niet verder kan. En meestal brengt men dan de beschadigde motor naar de dichtstbijzijnde herstelplaats. Vaak is ook taxihulp mogelijk voor de bestuurder.
  • In bepaalde gevallen kan ook de motorkleding meeverzekerd zijn, indien de motor door een ongeval beschadigd raakt. 

Premie

Zoals gebruikelijk hebben de diverse motorverzekeraars in Nederland een verschillende manier van premie berekenen. Dat maakt het hier opgeven van premies moeilijk. Uiteraard zullen wij graag voor u op zoek gaan naar de voor u meest interessante oplossing. Om dat te kunnen hebben wij een aantal gegevens nodig. U kunt ze invullen op de offerteaanvraag, die u  digitaal kunt verzenden. 

Korting


Ook voor motorverzekeringen geldt korting voor schadevrij rijden. De korting kan oplopen tot 80%. Ook bestaat er starterskorting. Zo kan iemand van 35 jaar vaak al beginnen met 50%. En in een klein aantal gevallen kan direct al begonnen worden met 80%. Om uw korting goed in te kunnen schatten hebben wij dan ook de volgende gegevens nodig:

  • Leeftijd bestuurder
  • Eerder verdiend aantal schadevrije jaren met een motorverzekering
  • Al bestaande korting op een autoverzekering
  • Beschikt u over het NVVM certificaat "verhoogde rijvaardigheid"?

Wanneer u ook deze gegevens even aan ons doorgeeft, beschikt u snel over onze premieopgave.